­

Toerisme Europa

disneyland-281029 Toerisme Europa - Tips en aanbiedingen

Parijs

Disneyland Parijs gaat op 17 juni weer open, te beginnen met het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney's Newport Bay Club en Disney Village. Disney's Hotel New York - The Art of Marvel gaat open op 21 juni 2021.

Er zijn aangescherpte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om je veilig te verwelkomen. Zo zijn er maar een beperkt aantal bezoekers per dag welkom en is het dragen van een mondkapje verplicht vanaf 6 jaar. Bekijk hier alle belangrijke informatie en de antwoorden op veel gestelde vragen.

 

zuiderzee-museum Toerisme Europa - Tips en aanbiedingen

Zuiderzeemuseum

LET OP: Het reserveren van een datum en starttijd is noodzakelijk, bekijk alle coronamaatregelen

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal.

Vaar met de veerboot naar het buitenmuseum en bezoek er de diverse werkplaatsen zoals een visrokerij waar je een lekker vers gerookt visje kunt eten of de Marker scheepstimmerwerf. Je kunt plaatsnemen in de schoolbankjes van de lagere school uit Kollum (1905) of bezoek de kalkovens uit Akersloot. Tijdens je wandeling door het buitenmuseum waan je je echt weer terug in de tijd. Je komt er dan ook van alles tegen waaronder ook leuke kleine winkeltjes waar je ouderwetse snoepjes kunt kopen (stroopsoldaatjes) of haal wat lekkers bij de bakkerij. Voor een hapje en drankje met een mooi uitzicht op de kalkovens en het IJsselmeer ga je naar Café Restaurant Hindeloopen. We gaan natuurlijk niet alles verklappen maar het is voor jong en oude een gezellig dagje uit. Let wel op dat honden niet toegestaan zijn, een uitzondering hierop zijn blindegeleidehonden.

Naast het buitenmuseum is er ook een binnen museum waar diverse tentoonstellingen gehouden worden.

Tickets

 

OrchideeenHoeve Toerisme Europa - Tips en aanbiedingen

De Orchideeën Hoeve

Beleef de verre werelddelen heel dichtbij in De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je maakt een mooie wandeling door tropische binnentuinen, waaronder een vlindertuin, citruslaan, het Amazone Regenwoud, een lorituin en niet te vergeten de Orchideeëntuin. Omdat er zoveel te zien is, is onze tip om af en toe even rustig te blijven staan en om je heen te kijken. Op sommige plekken staan namelijk grappige details verstopt tussen de mooie planten en bloemen. We zijn dan ook benieuwd of je ze kunt ontdekken.

 

seal-zeehondenopvang Toerisme Europa - Tips en aanbiedingen

Zeehondenopvang

LET OP: Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen is A Seal momenteel gesloten.

Bij A Seal in Stellendam worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Tijdens de opvang worden ze verzorgd door de vrijwilligers en als ze weer helemaal gezond en fit zijn worden ze terug gezet in zee.

Je kunt de opvang dagelijks bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur (de kassa sluit om 17:00 uur) Volwassenen betalen €9,50 en kinderen van 4 tot 14 jaar €6,50 Studenten en 65+ers ontvangen €1 korting. De entree komt geheel ten goede aan de zeehondenopvang.

Let op: In verband met hygiëne en besmettingsgevaar is het niet toegestaan om honden mee te nemen naar A Seal. Dit geldt ook voor hulp- en geleidehonden.

Adres: Haringvlietplein 3 A, 3251 LD Stellendam

 

snowworld Toerisme Europa - Tips en aanbiedingen

SnowWorld

LET OP: Het reserveren van een datum en starttijd is noodzakelijk

SnowWorld is er voor iedere wintersporter. Of je nou je eerste sporen in de sneeuw wilt leren maken of wanneer je al een doorgewinterde liefhebber bent! Wij bieden 365 dagen per jaar onvergetelijk avontuur met vijf indoor wintersport resorts in Nederland en één, net over de grens, in Duitsland. Adventure awaits!

Wij leren je je eerste bochtje, zorgen dat je op volle snelheid de piste af kunt racen of stomen je klaar voor het funpark. Onze gediplomeerde instructeurs bieden cursussen aan voor elke leeftijd en ieder niveau. Vol vertrouwen genieten van je wintersport begint bij SnowWorld!

  • 365 dagen per jaar geopend
  • 17 pistes, funparken en een kinderland voor de allerkleinsten
  • Eén van de grootste skischolen van Europa
  • Restaurants met de heerlijkste gerechten uit de Alpen
  • Wintersportshops voor je nieuwe uitrusting
  • Ruim 35.000 m2 klimplezier in Landgraaf, Neuss en Zoetermeer
  • 3.500 m2 spiegelgladde IceKart-vloer in Rucphen
  • Indoor skydiven in Roosendaal

Met 6 vestigingen is er altijd een SnowWorld vestiging bij jou in de buurt!

 

­