­

Toerisme Europa

De Orchideeën Hoeve

2 Toerisme Europa - De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Beleef de verre werelddelen heel dichtbij in De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je maakt een mooie wandeling door tropische binnentuinen, waaronder een vlindertuin, citruslaan, het Amazone Regenwoud, een lorituin en niet te vergeten de Orchideeëntuin. Omdat er zoveel te zien is, is onze tip om af en toe even rustig te blijven staan en om je heen te kijken. Op sommige plekken staan namelijk grappige details verstopt tussen de mooie planten en bloemen. We zijn dan ook benieuwd of je ze kunt ontdekken.

Naast alle planten en bloemen kun je bij De Orchideeën Hoeve ook dieren tegenkomen, deze lopen, vliegen en zwemmen vrij rond. Erg grappig zijn de kleine papegaaitjes ofwel lori's. Wanneer je de lorituin binnen stapt met een klein bakje nectar ben je niet veilig want ze vliegen direct op je af om lekker te snoepen. Op diverse plaatsen kun je voor de diverse dieren kleine bakjes eten kopen voor de zojuist genoemde lori's maar ook voor de vele kooikarpers die er rondzwemmen. Zelfs de schildpadjes vinden dit voer lekker hebben we gemerkt. Zeer indrukwekkend is de vlindertuin, hier fladdert van alles rond van piepkleine vlinders tot de mooie grote blauw gekleurde vlinders.

Tussendoor kun je onder het genot van een hapje en een drankje even bijkomen in de 'Zwevende Bloementuin'. Omdat aan de zijkanten van deze tuin gebruik is gemaakt van spiegels lijkt de ruimte oneindig. Dit is overigens niet het enige restaurant want bij binnenkomst zit er aan de linkerzijde ook een groot restaurant waar je heerlijk kunt lunchen.

Speciaal voor de kinderen is er een geheel overdekte speeltuin, het Mangrovebos. Je kunt ook naar een show in het Jungletheater, hier maak je kennis met de tropenbewoners.

Kortom een erg leuk uitje voor jong en oud. Het is tevens rolstoel- en kindvriendelijk. Ben je een foto liefhebber? Neem dan zeker je camera mee want je kunt er mooie foto's maken. Al laten sommige vlinders zich niet zo makkelijk op de gevoelige plaat vastleggen.

De Orchideeën Hoeve is het gehele jaar geopend, behalve op nieuwjaarsdag. Je kunt er van maandag tot en met zaterdag terecht van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur. Parkeren is gratis.

 

­