Blog

verkeersdrukte-WInter Toerisme Europa - Blog

Ga jij deze winter op skivakantie?! Wanneer je dit jaar met de auto op vakantie gaat is een goede zaak om je voor te bereiden op de drukte op de snelwegen.

porto-0 Toerisme Europa - Blog

Na Lissabon is Porto de grootste stad van Portugal. Met haar machtige Sé (kathedraal) die hoog waakt boven de stad en uitkijkt op de Gustav Eiffel brug, de rivier Douro en de tegenoverliggende porthuizen van Gaia en iets verderop de Atlantische Oceaan. De stad is op meerdere heuvels gebouwd en biedt daardoor vele prachtige uitzichten. Porto is een kleurrijke stad die onder meer bekend staat om zijn port en de vele mooie bruggen. Ontdek het zelf. Een bezoek aan deze stad die zowel portwijn als Portugal hun naam gaf, is meer dan de moeite waard. 

Girona Toerisme Europa - Blog

Het oude deel van de stad is erg gezellig met zijn kleine steegjes, poortjes, pleintjes en bruggen over de rivier Onyar. Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins, maar de rest van de stad is vlak. Om een kaart te bemachtigen van het historische deel van de stad is het handig om eerst een bezoek te brengen aan een informatie punt (Oficina de Turismo). Daar vertellen ze je precies waar je je op dat moment bevindt in de stad en waar je je wandeling het beste kunt beginnen. Voor fotoliefhebbers is het een erg fotogenieke stad en kunnen er mooie plaatjes geschoten worden. Tip: wandel ook eens door de kleine straatjes. Je kunt ook een groot deel over de stadsmuur wandelen, hier heb je een mooi uitzicht over de stad met in de verte de bergen.