­

Toerisme Europa

23 Toerisme Europa - Blog

Landal Kaap West is de nieuwste uitbreiding van Landal GreenParks op het populaire Waddeneiland Terschelling. Aan de rand van het gezellige havenplaatsje West-Terschelling worden 19 luxe recreatieappartementen met zicht op de Waddenzee gerealiseerd. Vanaf 01-09-2021 kun je een verblijf boeken voor aankomsten vanaf 31-01-2022.

Het park is gelegen aan de Noordsvaarder: een van de mooiste, meest gevarieerde natuurgebieden van Terschelling. Loop door de stuivende duinen, heide en grote zandvlaktes. Bekijk de vredig broedende vogels, ontdek zeldzame plant- en diersoorten of spot een van de schattige zeehondjes.

Gezelligheid in ‘West’: het grootste dorp van Terschelling
Je stapt vanaf de veerboot zo de haven van West-Terschelling in, het grootste dorp op Terschelling. Zo aan te lopen vanuit het appartementencomplex! Geniet in het centrum van de gezellige cafeetjes, restaurants en unieke, kleine winkeltjes. Waai uit tijdens een strandwandeling of vaar zo de Waddenzee op.

Klaar om Terschelling verder te ontdekken? Maak wandelingen door de duinen, bossen en het strand. Doe mee met een excursie wadlopen met een heerlijke oesterproeverij. Fiets samen op een tandem door gezellige dorpjes of huur een ‘fatbike’: een fiets met extra dikke banden om over het strand te fietsen.

Bekijk Landal Kaap West

duitsland Toerisme Europa - Blog

We kunnen weer naar Duitsland reizen zonder registratieplicht en negatieve coronatest. In Duitsland zijn nog wel coronamaatregelen van kracht die per deelstaat kunnen verschillen.

Nu Nederland niet meer als risicogebied geldt, mogen Duitsers ook weer ons land binnen, zonder dat ze bij thuiskomst een negatieve coronatest moeten hebben of in quarantaine moeten. Duitsland gold al langere tijd niet meer als risicogebied voor Nederland.

In Duitsland wordt het gele vaccinatieboekje geaccepteerd als vaccinatiebewijs. Het gele boekje is vanaf nu ook bij de ANWB te koop.

Let op dat er in de verschillende deelstaten afwijkende regels kunnen gelden met betrekking tot het dragen van mondkapjes (categorie FFP-2), regels in de horeca en hotels/campings. Het is dus goed om je op voorhand te laten informeren welke regels er gelden op je vakantiebestemming.

21 Toerisme Europa - Blog

Het ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt donderdag de reisadviezen voor België, Frankrijk, Griekenland en een groot aantal andere landen. Reizen naar Spanje wordt voorlopig nog afgeraden, terwijl ook het advies voor de Portugese hoofdstad Lissabon aangescherpt wordt. Buiten de EU kleuren onder meer de Verenigde Staten en Hongkong geel.

Volledige lijst met EU-landen waarvan reisadvies wordt versoepeld:

 • België (met uitzondering van Brussels Hoofdstedelijk Gewest)
 • Estland
 • Frankrijk
 • Griekenland (met uitzondering van Athene)
 • Kroatië (Noord-Kroatië)
 • Litouwen
 • Slovenië

Binnen de EU worden behalve Frankrijk, België en Griekenland ook Estland, Litouwen, Slovenië en de laatst overgebleven 'oranje' regio van Kroatië op 'geel' gezet. Die kleurcode houdt in dat reizen weer mogelijk zijn, mits de reiziger veiligheidsvoorschriften in acht neemt. Bij terugkomst in Nederland hoeven reizigers niet in quarantaine en is een negatieve testuitslag niet nodig.

In België blijft de regio Brussel 'oranje' en in Griekenland geldt hetzelfde voor Athene. Dat betekent dat je daar alleen naartoe moet reizen als dat noodzakelijk is. Bij terugkomst uit die regio geldt in Nederland zowel een test- als quarantaineverplichting.

Voor Lissabon wordt het reisadvies aangescherpt, omdat in de regio veel besmettingen met de Indiase variant - ook wel deltavariant genoemd - worden waargenomen. Het RIVM signaleert al twee weken op rij dat voornamelijk jongere reizigers na een reis naar Spanje of Portugal besmet terugkeren. Een deel van hen raakte besmet met de besmettelijkere deltavariant, zo meldde het RIVM dinsdag.

Inmiddels wordt ruim 8 procent van alle besmettingen vastgesteld bij reizigers. Enkele weken geleden ging het om een aandeel van 1 procent.

Volledige lijst met landen buiten EU waarvan reisadvies wordt versoepeld:

 • Verenigde Staten
 • Taiwan
 • Servië
 • Noord-Macedonië
 • Macau
 • Hongkong
 • Libanon
 • Albanië

Ook buiten de Europese Unie wordt er meer mogelijk. Nederland neemt de lijst met COVID-19-veilige landen over van de EU, waardoor de Verenigde Staten, Albanië, Libanon, Hongkong, Macau, Noord-Macedonië, Servië en Taiwan geel kleuren.

Het ministerie waarschuwt voor inreisbeperkingen. Zo staan onder meer de Verenigde Staten geen vakantiereizen toe, schrijft het ministerie.

Ondertussen is het Europese reisadvies voor Nederland nog 'rood'. Dat betekent dat mensen uit het buitenland het advies krijgen niet naar Nederland te reizen, omdat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners te groot is.

20 Toerisme Europa - Blog

Het gele boekje is van oudsher het officiële vaccinatiebewijs van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) dat wereldwijd voor verscheidene reizigersvaccinaties (zoals gele koorts) wordt gebruik. Reizigers kunnen dit vaccinatiepaspoort aan de grens tonen. Voor Covid-19 vaccinaties heeft de WHO geadviseerd, ongeacht welke technologie dan ook die in de toekomst wordt geïmplementeerd, dat de COVID-19-vaccinatiestatus van internationale reizigers het beste kan worden geregistreerd via een bijschrijving volgens het protocol in het gele boekje. Elk land in de wereld bepaalt nu haar eisen voor reizigers ten aanzien van het vaccinatiebewijs Covid-19. Binnen Europa is men bezig met het ontwikkelen van een digitaal vaccinatiebewijs. Vooruitlopend en/of aanvullend hierop mogen Europese landen t/m 12 september hun eigen eisen stellen aan een andere vorm van bewijs. Verschillende Europese landen zoals IJsland, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk accepteren het gele boekje nu als vaccinatiebewijs, vooruitlopend op de digitale app van de EU. Welke landen dit zijn en welke aanvullende eisen een land eventueel stelt (bijv. Een Gezondheidsverklaring) verandert met enige regelmaat. Op Nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen wordt het reisadvies per land weergegeven. Het is sowieso verstandig om voorafgaand aan je reis altijd zelf of bij de reisorganisatie te checken wat het reisadvies is en welke bewijzen en papieren er nodig zijn met betrekking tot de Covid-19 vaccinatie.

Het gele boekje kan worden besteld via de volgende website

Het gele boekje is ook bij de ANWB te koop.

18 Toerisme Europa - Blog

Europa heeft zojuist een nieuwe stap gezet op weg naar ‘gewone’ zomervakanties. Met een overweldigende meerderheid zette het Europees Parlement het licht op groen voor de coronapas. De pas geldt in de hele EU, waardoor bijvoorbeeld Nederlanders weer vrijuit naar bijvoorbeeld Middellandse Zeelanden kunnen reizen. De lidstaten mogen houders van het certificaat niet verplichten om bij aankomst in quarantaine te gaan of een coronatest eisen, zegt het Europees Parlement. Vooral Zuid-Europese landen drongen aan op invoering ervan, om hun zwaar geraakte toeristische sector een nieuwe rampzomer te besparen. Met dit EU-breed erkend, gratis certificaat, dat ‘EU Covid-19-certificaat’ gaat heten, kan de pashouder laten zien dat hij tegen Covid-19 is ingeënt, onlangs negatief is getest of is hersteld van de ziekte en voldoende antilichamen heeft.

Nu het Parlement zijn positie heeft bepaald, is de weg vrij voor de triloog: de gebruikelijke onderhandelingen tussen Raad (lidstaten), Commissie en Parlement om tot één gezamenlijk standpunt te komen. De verwachting in Brussel is dat dit overleg in juni kan worden afgerond, waarmee – van voorstel tot eindbesluit in krap drie maanden – zo ongeveer een Europees snelheidsrecord wordt gevestigd.

Reiskoepel ANVR hoopt dat er vaart gemaakt wordt met het eindbesluit en dat hiermee het reizen weer op gang komt. Er moeten nog wel wat stappen worden gezet, maar we zijn blij dat deze stap genomen is. We hopen dat we een semi-normale zomervakantie krijgen. Dat zou het toerisme en de reisbedrijven helpen. En bovendien is iedereen inmiddels wel toe aan een vakantie.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei gisteren tijdens in de Tweede Kamer welwillend tegenover een prikbewijs te staan, maar wel meer informatie te willen over de veiligheid die vaccinaties meebrengen. Of mensen met zo’n bewijs kunnen worden vrijgesteld van verplichte quarantaine als ze uit risicovolle delen van de wereld komen, hangt af van twee dingen: de mate waarin een prik voorkomt dat je het virus doorgeeft en of bewijs van vaccinatie technisch mogelijk is.

Onder meer D66 en de PvdA pleiten ervoor om een uitzondering op de plicht te maken voor mensen die volledig zijn gevaccineerd, behalve voor de meest risicovolle gebieden waar extra ‘zorgwekkende’ varianten van het coronavirus rondwaren, of weinig informatie beschikbaar is over de verspreiding van het virus. In zo’n geval kan het onduidelijk zijn of vaccinatie wel voorkomt dat mensen een gevaarlijke mutatie naar Nederland brengen.

17 Toerisme Europa - Blog

Het kabinet begint deze maand met proeven met toegangstesten om bezoeken aan onder meer musea, theaters, dierentuinen en sportgelegenheden weer mogelijk te maken. Het gaat bij de proeven, die door het hele land worden gehouden, om "niet-vergunningplichtige activiteiten, op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april met een beperkt aantal bezoekers".

Bezoekers moeten "zoveel als mogelijk binnen 24 uur" voordat ze een locatie bezoeken een sneltest ondergaan bij een teststraat van de Stichting Open Nederland. Met een negatief testresultaat kunnen ze vervolgens naar binnen. Je kunt via de website https://testenvoortoegang.nl/ een afspraak maken hiervoor. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Op de website staat dat een afspraak uiterlijk twee weken van tevoren moet worden gemaakt. Als de uitslag negatief is, dan komt er via de e-mail een code binnen die in de CoronaCheck-app kan worden gezet. Met die code kunnen mensen toegang krijgen tot een evenement of activiteit. LET OP: met een negatieve testuitslag van bijvoorbeeld een GGD-teststraat of de uitslag van een thuistest is niet mogelijk om toegang tot een evenement of activiteit te krijgen.

Ook sommige theaters en poppodia zijn opgenomen in de proef. Verder kunnen mensen zich inschrijven voor een geselecteerd aantal sportevenementen en -activiteiten. Zo zijn er ook weer supporters welkom bij meerdere voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Alle testevenementen zijn gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid.

Overzicht van bekende testlocaties:
Dierentuinen: ARTIS, Ouwehands Dierenpark, Blijdorp, GaiaZOO.

Attracties: Keukenhof, Avonturenpark Hellendoorn, Madame Tussauds, Madurodam.

Musea: Nederlands Openluchtmuseum, Scheepvaartmuseum, Spoorwegmuseum, Vredespaleis, Wereldmuseum, Drents Museum, Fries Museum, Slot Loevestein, Joods Historisch Museum, Aviodrome, Hermitage, Prinsenhof, Bonnefantenmuseum.

Theaters, concertzalen en poppodia: Theater aan het Vrijthof, MartiniPlaza, Het Koninklijk Concertgebouw, Muziekgebouw Frits

Philips Eindhoven, Chassé Theater, Nationale Opera & Ballet, TivoliVredenburg, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, 013, Paradiso.

Meerdere casino's en speelhallen.

Tijdens de proefactiviteiten gelden strikte criteria en voorwaarden. Zo dienen bezoekers zich aan de coronamaatregelen te houden, waaronder 1,5 meter afstand tot anderen houden. Ook kunnen er verschillende richtlijnen gelden. Zo kunnen organisatoren mondkapjes verplichten of tijdslots instellen.

De pilot van het kabinet staat los van het onderzoeksprogramma Fieldlab Evenementen. Een belangrijk verschil is dat de proefevenementen van het kabinet "uitsluitend gericht zijn op het leren over de inzet van toegangstesten en de werking van bijbehorende testbewijzen, terwijl de Fieldlabs een bredere onderzoeksopdracht hebben". Bovendien wordt de anderhalvemetermaatregel bij de evenementen van Fieldlab volgens de bewindsman losgelaten

16 Toerisme Europa - Blog

Helaas gaat ook dit jaar het Concert at Sea festival op de Brouwersdam opnieuw niet door vanwege de coronapandemie. Het festival schuift noodgedwongen door naar 2022.

"Er blijven te veel onzekerheden om dit jaar een volwaardige editie van het festival te kunnen organiseren", laat de organisatie weten in een verklaring. "Het is bovendien niet mogelijk gebleken om het festival te verplaatsen naar later in de zomer. Dat valt ons natuurlijk zwaar. Het is ook echt heel vervelend voor alle artiesten, crew, leveranciers, partners en voor alle fans."

De volgende editie van het festival staat nu gepland op 30 juni en 1 en 2 juli 2022. De line-up wordt later dit jaar bekendgemaakt. Het evenement was al uitverkocht. De tickets blijven geldig voor de editie van 2022. Wie daar niet bij kan zijn, heeft de mogelijkheid om zijn of haar geld terug te krijgen.

"We blijven positief en we blijven doorgaan", aldus de band BLØF, gastheer van het festival. "Achter die horizon ligt een prachtige editie van Concert at Sea in 2022. Dat gevoel van hoop en verwachting willen we vasthouden en overbrengen."

15 Toerisme Europa - Blog

Tom Waes gaat dit jaar nog op zoek naar bijzondere plekken en aparte gewoontes in Nederland voor een nieuw seizoen van "Reizen Waes". De afleveringen zijn in september te zien bij de Nederlandse omroep VPRO, die de serie mee produceert.

Op dit moment kun je op Eén (Belgische zender) de avonturen volgen die Tom Waes afgelopen jaar beleefd heeft in eigen land.

Ook in Nederland is Tom Waes populair. VPRO zond al alle voorgaande seizoenen uit. Eind januari komt ook de reeks over Vlaanderen er op tv. Het concept van "Reizen Waes" is dat Tom Waes naar landen en plekken reist die de gemiddelde toerist links laat liggen. Zo kwam hij in Bhutan, Transnistrië, Noord-Korea, Zuid-Soedan, Alaska en Tuvalu. Zijn laatste verre trip was een rondreis door Japan.

Door de coronapandemie zijn verre reizen op dit moment niet mogelijk. Eerst bleef Tom Waes thuis en zocht hij digitaal contact met de mensen die hij leerde kennen op zijn vorige reizen om te zien hoe het met hen ging. Daarna ging hij op roadtrip door Vlaanderen en Brussel. Kijkers konden zelf tips insturen met bijzondere plekken, mensen en belevenissen in hun buurt die Waes zeker moest ontdekken. Die afleveringen zijn nu op Eén te zien.

14 Toerisme Europa - Blog

De tarieven voor verkeersboetes in 2021 zijn gestegen. De stijging volgt de inflatiecorrectie van 1,6 procent. De bedragen voor snelheidsboetes liggen 1 tot 10 euro hoger. Bij een verkeersboete betaal je ook €9 administratiekosten.

Heb je te hard gereden? Dan kun je het bedrag voor de snelheidsboete zelf berekenen via deze website

De overige boetes zijn als volgt voor 2021:

 • Onnodig links rijden op een autoweg of autosnelweg: 150 euro
 • Rechts inhalen: 250 euro
 • Geen autogordel dragen: 150 euro
 • Als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden: 250 euro
 • Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: 250 euro
 • Afslaan zonder richting aan te geven: 100 euro
 • Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet behoorlijk leesbaar is: 50 euro
 • Buiten noodzaak stilstaan op de vluchtstrook of vluchthaven: 250 euro
 • Passagiers die bij een tram of autobus willen in- of uitstappen daartoe geen gelegenheid geven: 400 euro
 • Een voertuig dubbel parkeren: 100 euro
 • Parkeren op plaatsen die voorzien van een blauwe streep, zonder dat er een parkeerschijf in de auto aanwezig is: 100 euro
 • Onnodig mistlicht aan de voorzijde voeren: 100 euro
 • Onnodig mistlicht aan de achterzijde voeren: 150 euro
 • Niet werkende remverlichting: 150 euro
 • Niet werkend derde remlicht (voor voertuigen na 30-09-2001): 100 euro

LET OP:
Het gebeurt steeds vaker dat criminelen je proberen over te halen tot het betalen van een nep-boete door een e-mail te sturen. Het CJIB stuurt bekeuringen en aanmaningen alleen per post en nooit per mail. Heb je toch een mail ontvangen reageer hier dan niet op en maak melding bij de Fraudehelpdesk.

13 Toerisme Europa - Blog

Ontdek de vier kustgemeenten Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne op de fiets. Ze ontwikkelden samen een fietsroute van 107 kilometer die je langs authentieke dorpen, stranden en bossen leidt.

Hij heeft de naam 'Best of Nature Fietsroute' gekregen. Vernoemd naar de prijs voor beste duurzame natuurbestemming ter wereld die de gemeenten kregen tijdens de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn. In dit kustrijke gebied vind je een overdaad aan natuur waarin je nog echt tot rust komt. Je kunt er zeehonden, bruinvissen, herten, bevers, wilde fjordenpaarden, flamingo’s en andere bijzondere dieren spotten.

Je kunt de routebeschrijving ophalen bij de VVV-kantoren en gemeentehuizen in een van de vier gemeenten. 107 kilometer net te lang? De route is per gebied opgesplitst in delen van 32 tot 54 kilometer.

Download Brochure

11 Toerisme Europa - Blog

Het oude deel van de stad is erg gezellig met zijn kleine steegjes, poortjes, pleintjes en bruggen over de rivier Onyar. Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins, maar de rest van de stad is vlak.

Om een kaart te bemachtigen van het historische deel van de stad is het handig om eerst een bezoek te brengen aan een informatie punt (Oficina de Turismo). Daar vertellen ze je precies waar je je op dat moment bevindt in de stad en waar je je wandeling het beste kunt beginnen. Voor fotoliefhebbers is het een erg fotogenieke stad en kunnen er mooie plaatjes geschoten worden. Tip: wandel ook eens door de kleine straatjes. Je kunt ook een groot deel over de stadsmuur wandelen, hier heb je een mooi uitzicht over de stad met in de verte de bergen.

Zeker zien!
Las casas del Onyar: kleurrijke woningen aan de rivier Onyar

La Leona: vlakbij La basilica de Sant Feliu. Standbeeld van een leeuwin die langs een zuil omhoog klimt. Het verhaal gaat dat wanneer je het achterste (el culo de la leona) van de leeuwin aanraakt je Girona in je hart sluit. Wil je het echte ritueel volgen dan geef je een kus op het achterste van de leeuw. Hier wil iedereen op de foto en is het dan ook vrij druk.

La Cathedral: het ligt eraan van welke kant je naar de kathedraal toe loopt maar de trap naar de ingang ervan is erg mooi. Vanaf deze plek kun je mooie foto's maken

Basilica de Sant Feliu: de gotische kerk gebouwd in de 14e eeuw

Pont de les Peixateries Velles: een bijzondere roodgekleurde ijzeren loopbrug.

Banys Arabs: Arabisch badhuis gebouwd in de 12e eeuw. Tijdens je bezoek loopt je langs de verschillende ruimtes van het badhuis.

Las Muralles Medievales: de stadsmuur van Girona, hier kun je overheen wandelen. Het oostelijk deel van deze muren zijn in de 19e eeuw herbouwd. Let wel op de vele trappen die je op en af moet lopen, maar het uitzicht is de moeite waard.

Voordelige vliegtickets naar Girona met Transavia

Hotels in Girona

12 Toerisme Europa - Blog

Sinds juli 2019 zijn er verscherpte eisen betreffende de milieuzones van Parijs. De bestaande zone, binnen de périferique, is uitgebreid naar de buitenring, de A86. 

In het centrum worden alleen nog auto’s met een milieusticker 0 tot en met 3 toegelaten (bouwjaar benzineauto’s vanaf 1997 en dieselauto’s vanaf 2006). In de zone daaromheen worden auto’s toegelaten met een sticker van 0 tot en met 4 (bouwjaar van benzine vanaf 1997 en dieselauto’s vanaf 2001).

Veel Nederlandse vakantiegangers komen hier op weg naar het zuiden langs. Hoewel de A86 zelf is uitgezonderd van de milieuzone, is het aan te raden om toch een sticker te hebben. Automobilisten verlaten namelijk regelmatig deze snelweg, bijvoorbeeld bij grote drukte als het verkeer wordt omgeleid. Zij komen dan alsnog in de milieuzone terecht.

Automobilisten die geen sticker hebben of een verkeerde sticker op hun voertuig hebben geplakt riskeren een boete van minimaal €68,- plus een rijverbod. Ook motorrijders hebben een milieusticker nodig. De milieuzone geldt alleen op werkdagen van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Milieuzones rest van Frankrijk
Elke Franse stad en departement kan, op basis van Franse regelgeving, een dynamische milieuzone instellen. Het kan dus zijn dat automobilisten en motorrijders de ene dag wel ergens mogen rijden zonder sticker en de andere dag niet. Het is daarom verstandig om sowieso een sticker aan te schaffen bij de Franse autoriteiten (€4,21 inclusief verzending). Op milieuzones Frankrijk wordt uitgelegd hoe je zelf de sticker kunnen bestellen.

Advies ANWB
Ga je naar Frankrijk en komt je voertuig in aanmerking voor een milieusticker, bestel er dan een, voor de prijs van nog geen vijf euro hoef je het niet te laten. Je komt dan niet voor verrassingen te staan zoals een plotseling ingestelde tijdelijke milieuzone.

Bron: ANWB

Een reis naar het buitenland kan risico's met zich meebrengen. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. En als het misgaat, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen en wat je rechten zijn.

Bij noodgevallen in het buitenland kan de Nederlandse ambassade of het consulaat hulp bieden. Bijvoorbeeld bij vermissing, verlies van je reisdocument, arrestatie of opname in het ziekenhuis in het buitenland.

ministerieBZ Toerisme Europa - Blog

Op de website van de rijksoverheid kun je ook alle reisadviezen raadplegen voor alle landen. Je ziet dan direct een overzicht of er bijzondere veiligheidsrisico's zijn voor het land waar je naartoe gaat en waar je alert op moet zijn. Er wordt gewerkt met kleurcodes om aan te geven hoe veilig een land of gebied is.

 • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's
 • Geel: let op, veiligheidsrisico's
 • Oranje: alleen noodzakelijke reizen
 • Rood: niet reizen

De reisadviezen zijn niet bindend. Het blijft de verantwoordelijkheid van uzelf en van de reisorganisatie om een reis wel of niet te laten doorgaan. Een handige tip is om je reisdocumenten in te scannen zodat je altijd toegang hebt tot een digitale kopie tijdens je reis. Dit is zeker aan te raden wanneer je op vakantie gaat. 

Een overzicht van de reisadviezen van alle landen is hier te vinden: reisadviezen

Voor een overzicht op je telefoon kun je de 24/7 BZ Reis app downloaden voor Android en iPhone/iPad

Voor onze Belgische bezoekers geldt dat je je ook registreren als je tijdelijk of permanent naar het buitenland gaat. In geval van calamiteiten kan de FOD Buitenlandse Zaken contact met je opnemen. Aanmelden kan via Travellers Online.

4 Toerisme Europa - Blog

Wie kent hem niet, de beroemde Route 66 in Amerika. In Nederland hebben we nu onze eigen Route 66 namelijk de N34. Deze zomer is de Drentse provinciale weg N34 tussen Zuid-Laren en Coevorden omgedoopt tot Hunebed Highway.

Van de 53 Drentse hunebedden staan er maar liefst 47 aan deze weg! Je herkent de Hunebed Highway aan de opvallende borden in de berm.

Bezoek ook eens het Hunebed centrum in Borger

LET OP: Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen is het Hunebedcentrum momenteel gesloten t/m 19 januari 2021.

Highway-langs-hunebedden Toerisme Europa - Blog

3 Toerisme Europa - Blog

In dit informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers. Bezoek FutureLand ook met een groep of klas en geniet van het uitzicht op automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld. Het is mogelijk een presentatie en rondleiding te boeken met een ervaren voorlichter. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven!

Stap op de FutureLand Express en maak een bijzondere rondrit door het modernste havengebied van de wereld. Of ga het water op en maak een rondvaart met de FutureLand Ferry. Dichter bij de allergrootste containerschepen ter wereld kom je niet.

Combinatietickets voor een rondrit en rondvaart Maasvlakte 1 & 2 zijn verkrijgbaar op de website.

LET OP: In lijn met de landelijke coronamaatregelen is FutureLand gesloten.

2 Toerisme Europa - Blog

Beleef de verre werelddelen heel dichtbij in De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je maakt een mooie wandeling door tropische binnentuinen, waaronder een vlindertuin, citruslaan, het Amazone Regenwoud, een lorituin en niet te vergeten de Orchideeëntuin. Omdat er zoveel te zien is, is onze tip om af en toe even rustig te blijven staan en om je heen te kijken. Op sommige plekken staan namelijk grappige details verstopt tussen de mooie planten en bloemen. We zijn dan ook benieuwd of je ze kunt ontdekken.

Naast alle planten en bloemen kun je bij De Orchideeën Hoeve ook dieren tegenkomen, deze lopen, vliegen en zwemmen vrij rond. Erg grappig zijn de kleine papegaaitjes ofwel lori's. Wanneer je de lorituin binnen stapt met een klein bakje nectar ben je niet veilig want ze vliegen direct op je af om lekker te snoepen. Op diverse plaatsen kun je voor de diverse dieren kleine bakjes eten kopen voor de zojuist genoemde lori's maar ook voor de vele kooikarpers die er rondzwemmen. Zelfs de schildpadjes vinden dit voer lekker hebben we gemerkt. Zeer indrukwekkend is de vlindertuin, hier fladdert van alles rond van piepkleine vlinders tot de mooie grote blauw gekleurde vlinders.

Tussendoor kun je onder het genot van een hapje en een drankje even bijkomen in de 'Zwevende Bloementuin'. Omdat aan de zijkanten van deze tuin gebruik is gemaakt van spiegels lijkt de ruimte oneindig. Dit is overigens niet het enige restaurant want bij binnenkomst zit er aan de linkerzijde ook een groot restaurant waar je heerlijk kunt lunchen.

Speciaal voor de kinderen is er een geheel overdekte speeltuin, het Mangrovebos. Je kunt ook naar een show in het Jungletheater, hier maak je kennis met de tropenbewoners.

Kortom een erg leuk uitje voor jong en oud. Het is tevens rolstoel- en kindvriendelijk. Ben je een foto liefhebber? Neem dan zeker je camera mee want je kunt er mooie foto's maken. Al laten sommige vlinders zich niet zo makkelijk op de gevoelige plaat vastleggen.

De Orchideeën Hoeve is het gehele jaar geopend, behalve op nieuwjaarsdag. Je kunt er van maandag tot en met zaterdag terecht van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur. Parkeren is gratis.

 

?c=27053&m=1456792&a=143037&r=VluchtVertraagd&t=custom Toerisme Europa - Blog

Was je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dan heb je recht op een schadevergoeding van € 250,-, € 400,- of € 600,- per passagier. Deze rechten zijn in de Europese wetgeving vastgelegd. De hoogte van de vergoeding is niet afhankelijk van de prijs van je vliegticket maar van de duur van de vertraging en de afstand van de vlucht.

De luchtvaartmaatschappij is wettelijk verplicht de schadevergoeding aan je uit te betalen, maar zal dit doorgaans weigeren. Vlucht-Vertraagd helpt je hier graag bij, en bieden juridische ondersteuning waar dat nodig is.

Indienen in 3 minuten…
Direct weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Controleer nu binnen 3 minuten en zonder verdere verplichting op hoeveel vergoeding je vlucht mogelijk recht geeft. Het team van experts beoordeelt je rechtspositie en zorgt er vervolgens voor dat je de schadevergoeding krijgt waar je wettelijk recht op heeft als de vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Ook als je je aansluitende vlucht, door een vertraging, annulering of overboeking van de eerste vlucht, hebt gemist.

Lees meer over dit onderwerp op Vlucht-Vertraagd

­